Vliegen naar Porto

Het merendeel van de toeristen dat een bezoek brengt aan Porto komt met het vliegtuig. Dit is in veel gevallen de snelste en de goedkoopste manier om in Porto te komen. Natuurlijk kun je ook met de auto of met het openbaar vervoer naar Porto afreizen, maar de reistijd en de kosten van de reis zullen in veel gevallen een veelvoud zijn van de prijs van een vliegticket. Het vliegtuig is verreweg de gemakkelijkste manier om naar Porto af te reizen. Het vliegveld van Porto, de
Internationale luchthaven Francisco Sá Carneiro is het derde vliegveld van Portugal. Vanaf het vliegveld ben je met een taxi, metro of bus redelijk snel in het historische centrum van Porto.

Check hier de goedkoopste vliegtickets naar Porto met Transavia

Vliegen naar Porto

Vanaf zo goed als alle vliegvelden in Nederland, België en de grensstreek met Duitsland vertrekken er bijna dagelijks vliegtuigen naar Porto. Van de twee miljoen toeristen die elk jaar Porto bezoeken komt het merendeel met het vliegtuig. Eenmaal op de luchthaven Francisco Sa Carneiro zal je zien dat het vliegveld van Porto een mooi modern vliegveld is. Het vliegveld is vernoemd naar een Portugese politicus die onderweg naar het vliegveld omkwam tijdens een vliegtuigongeluk.

AeroPorto de Porto zoals het vliegveld ook wel bekend staat is na Lissabon en Faro het vliegveld met de meeste vliegbewegingen in Portugal.

Vliegtijd

De vlucht zal afhankelijk van je luchthaven van vertrek ergens tussen de 2:15 en 3 uur duren. Dit natuurlijk als er geen vertragingen worden opgelopen.

Internationale luchthaven Francisco Sá Carneiro

De luchthaven van Porto ligt op ongeveer 12 kilometer van de stad aan de rand van het stadje Maia. Het vliegveld ligt niet al te ver van de Atlantische Oceaan. Het vliegveld van Porto openende in 1945 onder de naam Pedras Rubras voor het eerste zijn deuren. In de beginjaren alleen voor binnenlandse vluchten. Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw werd het een internationale luchthaven. De Internationale luchthaven Francisco Sá Carneiro is vernoemd naar de politicus die is omgekomen tijdens een vlucht naar Porto.

Transfers

Je kunt vanaf het vliegveld van Porto op meerdere manieren in de stad komen. De makkelijkste en snelste manier om bij je hotel te komen is met een taxi. Een taxirit naar de historische binnenstad zal tussen de twintig en dertig minuten in beslag nemen en ergens tussen de twintig en dertig euro kosten. Dit is de makkelijkste, maar tegelijkertijd ook de duurste manier om in het centrum van Porto te komen. Boek vooraf online de transfer naar je eindbestemming.
Een veel goedkopere manier om in het centrum van Porto te geraken is met de metro. De paarse lijn van het metronetwerk van Porto rijdt vanaf het vliegveld naar het centrum.
Verder is het ook mogelijk om een bus te nemen. Bij een aantal georganiseerde reizen in Porto is de transfer van en naar het vliegveld inbegrepen.

Met de taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Porto

Wie snel en gemakkelijk vanaf de luchthaven van Lissabon naar het centrum wil reizen kan dit doen met een taxi. Boek je deze taxi met Taxi2Airport dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt met Taxi2Airport zal deze op het vliegveld van Porto op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit kosteloos te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.

Vergelijk de prijzen op Taxi2Airport voor taxiritten van en naar de luchthaven

Met de auto naar Porto

Natuurlijk is het mogelijk om met de auto naar Porto te reizen. Dit is echter wel een behoorlijke reis. De totale afstand tussen Utrecht en Porto bedraagt 2.059 kilometer. Een reis die in totaal iets meer dan negentien uur in beslag zal nemen. Dit natuurlijk zonder de benodigde tussenstops en tankpauzes. Vanuit Nederland rijd je via Antwerpen naar Lille en Parijs. Na Parijs rijd je richting Orleans, Tours om vervolgens door te steken naar Bordeaux. Na Bordeaux vervolg je je weg richting de Spaanse grens. Via San Sebastiaan, Burgos en Leon rijd je richting de grens met Portugal. Eenmaal deze grens gepasseerd is het de weg naar Porto volgen.

Met de trein naar Porto

Het is mogelijk om met de trein naar Porto te reizen. Dit zal behoorlijk wat tijd kosten aangezien er geen rechtstreekse treinen tussen Nederland en Portugal rijden. Het snelst ben je als je eerst de Thalys naar Parijs pakt en vervolgens de trein naar de Spaanse plaats Irun. Eenmaal hier aangekomen kun je kiezen of je via een nachttrein naar Lissabon reist om vervolgens hier over te stappen naar de trein richting Porto. Je kunt hier ook via enkele kleinere stations rechtstreekser reizen. In praktijk zal het niet veel uitmaken welke lijn je neemt. In totaal zal je ergens tussen de 26 en 30 uur aan het reizen zijn om in Porto uit te komen. Dit natuurlijk als er nergens vertraging is onderweg.